Sdílet na Facebooku

Chorvatský jídelníček – Rybí speciality

Až se vydáte do Chorvatska, tak právě rybí speciality jsou asi to nejlepší, co si zde můžete objednat. V dobrých restauracích, často přímo u přístavního mola se nabízí čerstvé krevety, třeba jen před hodinou nalovené, pak lehce opražené na domácím olivovém oleji, k tomu čerstvé víno, jako aperitiv podomácku pálená rakije a čerstvě napečené nadýchané běloučké bagety. Jídel z plodů moře se samozřejmě nabízí nespočet. Z mořských ryb si můžete vybrat snad jakoukoliv, na kterou si jen vzpomenete. V některých restauracích si dokonce můžete vybrat ještě živou rybu klidně si plavoucí v rybníčku.

Zajímavé jsou i další speciality jako různé mořské řasy, plži a zejména škeble, které se nosí ve velkých porcích. Na takové jídlo ale musí být našinec připraven. Protože v našich zeměpisných končinách rozhodně nepatří „mořské potvory“ mezi často konzumovaná jídla.

Okomentujte článek

1.) Diskuze na tomto serveru je moderována. Nevhodné komentáře budou smazány.
2.) Podporujeme technologii Gravatar.com. Můžete si nastavit vlastní obrázek avatara.
3.) Jsou povoleny základní HTML tagy pro formátování textu.