Až se vydáte do Chorvatska, tak právě rybí speciality jsou asi to nejlepší, co si zde můžete objednat. V dobrých restauracích, často přímo u přístavního mola se nabízí čerstvé krevety, třeba jen před hodinou nalovené, pak lehce opražené na domácím olivovém oleji, k tomu čerstvé víno, jako aperitiv podomácku pálená rakije a čerstvě napečené nadýchané běloučké bagety. Jídel z plodů moře se samozřejmě nabízí nespočet. Z mořských ryb si můžete vybrat snad jakoukoliv, na kterou si jen vzpomenete. V některých restauracích si dokonce můžete vybrat ještě živou rybu klidně si plavoucí v rybníčku.
Zajímavé jsou i další speciality jako různé mořské řasy, plži a zejména škeble, které se nosí ve velkých porcích. Na takové jídlo ale musí být našinec připraven. Protože v našich zeměpisných končinách rozhodně nepatří „mořské potvory“ mezi často konzumovaná jídla.